Sportsbetting på nettet

Her er noen godt bevarte hemmeligheter fra spillselskapene om sportsbetting og tipping på nett.

Vi har opparbeidet innsikt i sports betting som de fleste bettingspillere aldri har tenkt over. Les artikkelen og lær strategier som hjelper deg å tjene langsomme eller raske penger i betting. I denne betting-guiden omtaler vi også kampfiksing, og hvordan du kan utnytte informasjonen som finnes hos bettingsider.

Les også: Dette er din mulighet til å gjøre livet morsommere med disse bonsene, her er en liste over bra spill hvor du kan vinne penger nesten gratis.

Sportsbetting er først og fremst et sjansespill der man predikerer sportsresultater og plasserer et veddemål på resultatet.

Riktignok er det ikke et sjansespill på linje med rulett eller spilleautomater. Sports betting handler jo om å predikere noe, og dersom du har de riktige forutsetninger til å gjøre kunnskapsbaserte prediksjoner, så minner det mer om aksjespekulasjon og investering enn om sjansespill.

Hvordan tjene penger på betting?

Vi vil påstå at betting er et ferdighetsspill, gitt at du har tilstrekkelig informasjon og evne til å ekstrahere de elementer av betydning i denne informasjonen.

Betting er noe man så definitivt skal kunne bli rik på. Har du informasjonen, og har du evnen til å se implikasjonene av denne informasjonen, så kan du til de grader bli rik på sportsbetting. Det hersker det absolutt ingen tvil om.

For den som har de riktige forutsetningene er betting den beste måten å tjene penger på internett (sidespor: se linken for andre forslag til hvordan man også kan skape online inntekter).

Altså må du ha følgende for å tjene penger på betting:

  • tilstrekkelig informasjon
  • evne til å forstå betydningen av informasjonen

Det er egentlig alt du trenger, men hvordan kommer du dit?

Slik blir du rik på sports betting

Du vil tjene penger – og kanskje til og med drømmer du om å bli rik – på betting, så hvor skal man begynne?

Start som en aksjespekulant ville begynt: med å forstå dine egne begrensinger!

Forestill deg et hypotetisk scenario der du skal tippe på en kamp mellom to fotballag; Du har da sannsynligvis mindre informasjon om disse lagene enn veldig mange andre (for eksempel de som sitter i ledelsen for ett av lagene). Mye informasjonen som finnes i ledelsen er ikke tilgjengelig på det frie markedet, og i aksjehandel ville det f.eks. være forbudt å kjøpe aksjer dersom du visste om forhold som vil komme til å ha innvirkning på den fremtidige aksjekursen. Det kalles innsidehandel.

Den gode nyheten er at i betting er “innsidehandel” helt lovlig. Dersom du vet om svakheter om et fotballag kan du bruke denne informasjonen i dine egne analyser.

Den som vinner og tjener seg rik i betting, er den som klarer å finne og tolke informasjonen som er avgjørende for resultatet.

Det er en omfattende oppgave. I aksjemarkedet når du ikke toppen med synsing om aksjeselskaper. Du må kunne identifisere variabler som har innvirkning på den fremtidige aksjekurs for å definere gode kjøp. Slik er det også i sports betting.

Den som vet å navigere i jungelen av sportsinformasjon og tolke betydningen av denne, kan bli svært så rik.

Metodene for å samle inn og tolke informasjon er ganske omfattende, og de fleste som tipper vil nok aldri ta seg bryet med å gjøre avanserte analyser. Nettopp derfor er det også så få som tjener penger på betting.

I de fleste tilfeller sier man ikke at man tjener penger på betting. Man er heldig og vinner, eller uheldig å taper. For hver tusende tippeentusiast finnes det nok mindre enn én dedikert tippeekspert som forstår hvor og hvordan man skal finne informasjon, for så å ta i betraktning informasjonen på en objektiv måte.

Kampfiksing

Sports betting er et eldgammelt fenomen, faktisk antas tipping på sportsbegivenheter begynte nesten samtidig som de første organsierte sportsbegivenhetene.

Etterhvert som folk så nye muligheter for å tjene penger på betting, begynte man å manipulere massene. Kampfiksing er en av de mest idiotsikre måter å tjene penger på som finnes. Du bestikker utøverene, og tipper i henhold til manipulasjonen. Det er grisete, uærlig og forkastelig, men likevel verdens enkleste måte å tjene penger på for de som kommer unna med det.

Selv kampfiksing inneholder elementer av risiko. Siden dette er så utbredt i noen miljøer, oppsstår nærmest komiske situasjoner. For eksempel kan nevnes fotballkamper der begge keepere hadde blitt bestukket for å gjøre en dårlig jobb. Det ble en målrik kamp, og resultatet ble like tilfeldig som i enhver annen fotballkamp uten klare favoritter.

Vi har også hørt om parter som har blitt bestukket, men i kampens hete har utøverene gått inn i seg selv og stilt spørsmål ved legitimiteten til deres handlinger. Som et resultat har de ignorert deres forpliktelse ovenfor kampfikseren. Ikke engang kamp som har blitt fikset på forhånd har et forutbestemt resultat.

Selv kampfiksere kan ikke være hundre prosent sikker på å få igjen investeringen sin. Og godt er det.

En legendarisk fikset kamp var i 1919 da Chicago White Sox møtte Cincinnati Reds i World Series i baseball. Dette var en av de største sportsskandalene i historien. Den profesjonelle gambleren Joseph Sullivan betalte åtte medlemmer på White Sox laget 10.000 dollar hver for å drive kampfiksing i World Series. Alle spillerne ble utestengt på livstid fra profesjonell baseball, forøvrig en helt riktig avgjørelse.

I dag er riktignok kampfiksing ikke et problem i de store kampene, ettersom det der er andre forhold som har større innvirkning på profitten, men ned i ligaene og mindre profilerte kamper kan kampfiksing fortsatt være et problem, både i Norge og i resten av verden (oh yes we know! når du er bevandret i denne bransjen og er aktiv på å finne ny informasjon så lærer man litt av hvert!).

Raske penger i tipping

De ivrigste bettingentusiaster kjenner til konseptene som vi nå skal diskutere, men de fleste har aldri tenkt på dette – og det kan snu opp ned på dine egne tipperesultater. Bruk informasjonen nedenfor til å gjøre gode valg i betting, og du kan endelig bevise for deg selv at det faktisk er mulig å tjene penger på tipping (om du ikke allerede er overbevist om denne muligheten).

Har du lest så langt, er du kanskje oppgitt over hvor vanskelig det faktisk er å tjene penger på betting. Vent litt med å gi helt opp, for det finnes faktisk en enklere måte å drive med betting.

Du trenger faktisk ikke å analysere noe som helst av sportslig informasjon for å få gode resultater i betting. Du må ikke vite noe som helst av forholdene i et fotballag eller tilstanden til en utøver.

Man kan tjene raske penger i betting. Er du uenig i dette har du egentlig ingenting her å gjøre, påstanden er et udiskutabelt faktum. Det er imidlertid også et faktum at man kan tape pengene sine raskt.

Målet blir da å finne ut en måte å tjene penger på i tipping, og samtidig begrense mulighetene for tap. Det er en ganske enkel måte å gjøre dette på:

Alt du egentlig trenger å vite ligger kalkulert i den beregnede oddsen som bettingselskapene har kommet frem til. Nå er det jo slik at et bettingselskap kan ta feil, så derfor bør man sjekke oddsen hos flere bettingselskaper (se listen over de mest populære bettingsider ovenfor).

Se for eksempel på dette:

  • ComeOn har følgende odds: Rosenborg vs Strømsgodset 1.80 – 3.60 – 4.10
  • Betson har disse oddsene på Rosenborg vs Strømsgodset: 1.84 – 3.45 – 3.95

Her ser vi at begge bettingsider har ganske lik odds, men det er likevel forskjeller. I denne kampen er det helt klart at bettingekspertene er enige om at Rosenborg kommer til å vinne kampen. Setter du 100.000 kroner på Rosenborg er det mye mer sannsynlig at forumen har økt til 184.000 kroner når kampen er ferdig, enn at du har tapt det satsede beløpet.

Bettingselskapene ansetter de beste analytikere til å foreta oddsberegninger av fotballkamper. Om du ser på oddsen til ett selskap vil du ikke få den beste vurderingen, men om du ser hvilken odds flere aktører tilbyr på samme kamp så vil du få et klart inntrykk av hva ekspertene mener. Det ligger mye penger i å gjøre riktige vurderinger, så du kan være trygg på at bettingselskapene har gjort en grundig jobb i forkant med å analysere hvilket resultat som er det mest sannsynlige.

I de aller fleste tilfeller er den samlede kunnskapen til alle bettingeksperter ansatt hos bettingselskapene mye mer kunnskapsrike enn den alminnelige kunde (de som spiller hos bettingselskapene). Folkene som setter oddsen hos bettingselskapene er eksperter i ordets rette forstand, og er noen av de beste til å analysere og predikere kampresultater. Sjekk det selv om du ikke tror oss. For 999 av 1000 kunder er det derfor en bedre strategi å ta utgangspunkt i oddsen enn å begynne å analysere selv.

Bettingselskapene tjener ikke penger på de som følger bettingselskapets anbefalinger. Bettingselskapene tjener penger på de som er dumme nok til å trosse anbefalingene og som blir fristet av den høyeste oddsen fordi de tenker hvor mye de da kan tjene.

Vår erfaring er at hvis du alltid satser på den laveste oddsen, og differansen er minst 1:3, vil du kunne tjene gode penger. Dette er en virkelig god strategi dersom du skal satse på betting, og mange tjener mye penger ved å kun satse på laveste odds. I det lange løp er det det som gir deg profitt.

Ansvarsfraskrivelse: Spillere er selv ansvarlig for resultatet. Vi tar ingen kreditt for de gangene dere tjener penger, og på samme måte ingen ansvar for når dere taper. Dere må selv ta avgjørelsene som leder til inntekter fra betting. Selv med en god strategi er du ikke hundreprosent sikret å tjene penger. Som med andre investeringer kan betting resultere i tap av midler – dette er noe alle vet. Men dersom du har god informasjon vil du har bedre forutsetninger til å gjøre gode analyser og kunne predikere resultater mer presist, som i sin tur vil hjelpe deg å ta bedre beslutninger og tjene mer penger.

Bruk flere bettingsider når du tipper

Fra overstående eksempel om Rosenborg vs Strømsgodset er det også en annen viktig lekse å få med seg.

Eksempelet er nemlig en bra illustrasjon på et annet viktig poeng: Legg også merke til at om du heller ville gått mot bettingekspertenes analyser og satset på Strømsgodset, da ville du gjort klokt i å satse på ComeOn. Satser du på Strømsgodset med 100K hos ComeOn i stedet for Betson vil du sitte igjen med 410.000 kroner i stedet for 395.000 kroner.

At folk ikke gidder å sjekke odds hos flere bettingselskap er ikke bare latskap, men også idioti, i hvert fall hvis målet er å maksimere profitten på satsede beløp.

Så der har du to tips til å tjene raske penger:

  • Sats penger på det laget som har den laveste oddsen.
  • Bruk oddsen fra bettingsider som grunnlag for å predikere resultater.

Strategien må altså være å satse på laget som alltid har den laveste oddsen. Unntaket er når du sitter på innsideinformasjon av betydning, og som helt klart gjør at oddsen i markedet er feil, så skal du forholde deg til bettingselskapenes oddsberegninger som gode analyser, for det er de nemlig i nesten alle tilfeller.

Den kollektive oddsen i markedet, altså medianen til alle bettingselskapers odds, er den beste prognosen for resultater i sportsbetting.

Legg alle personlige forhold til side når du skal tippe. Ikke sett penger på favorittlaget hvis oddsen ikke er i deres favør. Ikke ta med deg din personlige bagasje inn på bettingsidene. Blir det problematisk kan du la være å tippe på lag du en sterk personlig tilknytning til, med mindre oddsen for seier er i deres favør.

Den langsomme måten å tjene penger på i betting er altså å satse på laget som har den laveste oddsen for tap i forhold til bettingselskapenes anbefalinger, i eksempelet ovenfor er det Rosenborg.

Denne artikkelen oppsummerer den ideelle holdningen til hvordan man skal forholde seg til betting. Forhåpentligvis forstår du nå bedre hvilke muligheter du har, og hva som skal til for å tjene penger på betting i det lange løp (som vi har sett er det mulig).

Sports betting konklusjon

Sports betting er ikke bare underholdende, men en god mulighet til å tjene ekstra penger for den som benytter informasjonen riktig. Hvordan? Som vi har sett utgjør den samlede oddsen til populære bettingsider et godt grunnlag for å predikere resultater. Bruk denne informasjonen, og du kan tjene gode penger.

Dersom du allerede ikke har gjort det, vil vi anbefale å åpne en konto hos minst 4-5 av overnevnte bettingselskaper, og gjerne flere eller alle i listen (det har vi gjort). Du har da det beste utgangspunktet når du spiller, og kan velge den beste oddsen hver gang. Dessuten får du jo mye mer å spille for, ettersom alle bettingsider tilbyr velkomstbonuser. Via våre sider linker vi dessuten til de beste tilgjengelige bonuser som finnes, og bonuser synkroniseres og oppdateres daglig slik at du alltid er garantert de beste bonusene.

Liste over populære bettingselskaper og norske bettingsider finnes øverst på denne siden.